25 Mayıs 2006

MÜZEYYEN HANIMIN KABAK MÜCVERİ














Bu, sitede yayınladığım ilk yemek tarifim. Tarif anneanneme ait. Bazen annem de yapıyor bu mücveri ama anneanneminki gibi kimse yapamaz. Tarifi şirketten arkadaşım Yo. 'ya verirken siteye de yazmaya karar verdim.

Bu mücveri her yediğim de çocukluğuma ait bir çok anı gözümün önüne geliyor. Anneannemler o zaman Menemen'de ki evlerinde oturuyorlardı ve sağlıklıydı anneannem. Dağ gibi. 


Bizi dedemle zorla yatırdıkları öğlen uykularından sonra sahip olduğumuz "mükafatlar" kah bir dilim anneanne böreği olurdu kah bir bardak "soğukluk". Bazen de özenle hazırlanmış Müzeyyen hanım kabak mücveri...

Tarif aşağıda şimdiden afiyet olsun.



Malzemeler:


1 kilo kabak (Kabak dolmasından artan içlerle de yapılabilir.)
1 demet nane
Biraz maydanoz
Karabiber
Beyaz peynir veya keçi peyniri (Peynir tuzluysa tuz ilave etmenize gerek yok.)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak zeytinyağı

Hazırlanışı:

Malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu karışıma 1 bardak mısır unu ilave edin. Kıvamı kek hamurundan daha yoğun olacak şekilde un ekleyin. İstenirse içine 1 bardak süt koyabilirsiniz. O zaman un miktarını ona göre ayarlamak gerekiyor.

Fırın tepsisini yağlayıp, karışımı tepsiye yüksekliği 2 cm olacak şekilde dökün. Üzerine de çok az yağ gezdirip bıçakla hafif keserek önceden 200 C ye ısıtılmış fırına koyun. 5-10 dk sonra ısıyı 180 C ye düşürüp üzeri kızarınca tepsiyi fırından alabilirsiniz.






1 yorum: